BoeingNieuwsProfessional

‘Ook scheurtjes in 737 NG’s die niet hoeven te worden onderzocht van FAA’

Lion Air heeft ook scheurtjes gevonden bij twee 737 NG’s die niet onderzocht hoefden te worden van de Federal Aviation Administration.

Ontdekking

Boeing 737 NG’s met 33.000 of meer vluchten moeten direct onderzocht worden en toestellen met 22.600 of meer vluchten moeten binnen de komende duizend vluchten onderzocht worden. De twee toestellen waarbij Lion Air scheurtjes heeft gevonden, hebben 22.000 vluchten op de teller staan. Die hoefden dus niet onderzocht te worden, maar uit voorzorg werd dit wel gedaan, vertelt een woordvoerder van de maatschappij aan persbureau Reuters. De betreffende vliegtuigen worden aan de grond gehouden.

Orders

Een woordvoerder van de FAA zegt tegen persbureau Reuters dat het maatschappijen heeft gevraagd alle scheurtjes te rapporteren, zodat er kan worden bepaald of de inspectie orders moeten worden aangescherpt. Of deze orders worden aangescherpt na deze ontdekking van Lion Air is nog niet bekend.

Scheurtjes

De scheurtjes bij de 737 NG’s zijn gevonden bij de pickle fork. Dit is een verbindingsonderdeel tussen de romp en de vleugels van het vliegtuig. Het onderdeel moet de balans in het vliegtuig bewaren en de aerodynamische krachten opvangen. Normaal gesproken zou die meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button