Frequente reizigerNieuwsRoutes

Actiegroep wil Albanië-route Transavia met petitie behouden

De actiegroep ‘Non-stop TIA met Transavia’ wil de route Amsterdam – Tirana van Transavia behouden. De maatschappij kondigde onlangs aan deze route met ingang van april 2020 te beëindigen.

Petitie

De actiegroep is een petitie gestart, welke op 2 december zal worden aangeboden aan Erik-Jan Gelink, commercieel directeur Transavia, en Oliver Newton, manager netwerk planning. Op het moment van schrijven is de petitie door 1154 personen ondertekend.

Afgesloten

“Sinds 2017 vlogen er steeds meer passagiers naar Albanië om daar een kijkje te nemen, een land dat decennia lang was afgesloten”, schrijft de groep in een persbericht. “Dit besluit heeft grote gevolgen voor het toerisme vanuit Nederland naar Albanië. Toen Transavia met de vluchten begon, steeg het toerisme uit Nederland naar Albanië met 48 procent. De economie is daar steeds afhankelijker geworden van deze sector, en daar komt nu abrupt een eind aan.”

Transavia zegt de vluchten te beëindigen omdat er te weinig animo is voor de route en slechts beperkte belangstelling.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close