737 MAXAirlinesBoeingFrequente reizigerNieuwsProfessional

American en Southwest stellen terugkeer MAX uit tot maart

Southwest Airlines en American Airlines stellen de terugkeer van de 737 MAX uit tot begin maart. American Airlines verwacht eerder dan maart al wel vluchten met de MAX te kunnen uitvoeren voor personeel en genodigden.

Terugkeer

De geplande terugkeerdatum van American is 5 maart, Southwest verwacht 6 maart weer met de MAX te gaan vliegen. Eerder verwachtte Southwest op 8 februari het toestel weer te laten vliegen, en American hoopte op 16 januari.

Kosten

De problemen met het toestel hebben voor American al 540 miljoen dollar aan inkomsten gekost. Bij elkaar opgeteld moeten de twee maatschappijen momenteel zo’n 300 vluchten per dag annuleren en hun groeiplannen terug schalen.

Onzeker

De FAA zei een ruime week geleden dat het nog niet zeker is dat de 737 MAX terugkeert in de lucht. Die uitspraak doet de baas van de luchtvaartautoriteit in een opiniestuk in USA Today. Hij benadrukt dat de 737 MAX alleen vliegt als de luchtvaartautoriteiten oordelen dat het toestel veilig is. Boeing blijft volhouden dat het toestel weer moet gaan vliegen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close