fbpx
737 MAXAirlinesBoeingFrequente reizigersNieuwsProfessional

American en Southwest stellen terugkeer MAX uit tot maart

Southwest Airlines en American Airlines stellen de terugkeer van de 737 MAX uit tot begin maart. American Airlines verwacht eerder dan maart al wel vluchten met de MAX te kunnen uitvoeren voor personeel en genodigden.

Terugkeer

De geplande terugkeerdatum van American is 5 maart, Southwest verwacht 6 maart weer met de MAX te gaan vliegen. Eerder verwachtte Southwest op 8 februari het toestel weer te laten vliegen, en American hoopte op 16 januari.

Kosten

De problemen met het toestel hebben voor American al 540 miljoen dollar aan inkomsten gekost. Bij elkaar opgeteld moeten de twee maatschappijen momenteel zo’n 300 vluchten per dag annuleren en hun groeiplannen terug schalen.

Onzeker

De FAA zei een ruime week geleden dat het nog niet zeker is dat de 737 MAX terugkeert in de lucht. Die uitspraak doet de baas van de luchtvaartautoriteit in een opiniestuk in USA Today. Hij benadrukt dat de 737 MAX alleen vliegt als de luchtvaartautoriteiten oordelen dat het toestel veilig is. Boeing blijft volhouden dat het toestel weer moet gaan vliegen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button