AirlinesEditors choiceFrequente reizigerLow-costNieuwsRoutes

‘Play begint met zes steden’

Wanneer de nieuwe IJslandse LCC Play start, zullen er zes Europese steden worden aangevlogen met twee Airbus-toestellen. Dat meldt de IJslandse krant Kjarninn.

Routes

De eerste zes bestemmingen zullen mogelijk Alicante, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Parijs en Tenerife worden. Maar dat is nog niet bevestigd. Kjarninn baseert zich op vertrouwelijke documenten van Play, verkregen bij een presentatie voor investeerders.

María Margrét Jóhannsdóttir, woordvoerster van de nieuwe maatschappij, zegt tegen de krant Morgunblaðið dat het de documenten nog niet kan bevestigen: “We hebben nog niet alles kunnen afronden, anders hadden we het wel officieel aangekondigd.”

Vloot

De nieuwe maatschappij is van plan met een Airbus A321 te gaan vliegen naar bestemmingen in Europa. In de lente moeten er ook routes naar Noord-Amerika worden geopend. In de zomer van 2020 moet de vloot uit zes vliegtuigen bestaan en binnen drie jaar moeten er tien vliegtuigen in de vloot zitten.

Start

De maatschappij hoopt deze maand te kunnen starten met de verkoop van tickets, maar daarvoor is eerst een operating license nodig. De eerste duizend tickets worden gratis weggegeven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button