IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Rusland onderzoekt piloot die ‘vliegles’ geeft aan passagier

Een Russische piloot liet een vrouw zonder vliegbrevet een Antonov An-24 besturen. De vrouw plaatste een video op social media waarop te zien is dat ze ‘vliegles’ krijgt van de piloot.

Vliegles

“Eén van de bemanningsleden liet illegaal een vrouw van in de twintig in de cockpit komen, die geen vliegbrevet had”, schrijven onderzoekers in een verklaring. “Er waren passagiers aan boord.” Het toestel vloog op dat moment boven Siberië.

Eerder incident

In 1994 crashte een vliegtuig dat op weg was van Moskou naar Hongkong doordat de Russische piloot het toestel liet besturen door zijn zoontje. Er kwamen 75 mensen om het leven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close