LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

British Airways vliegt WOII-veteranen naar Nederland | Video

British Airways heeft veteranen uit de Tweede Wereldoorlog een speciale vlucht naar Nederland aangeboden voor de herdenking van Operatie Market Garden.

Speciaal

De veteranen werden begroet op Londen Gatwick door een British Airways-team. Ze kregen onder andere een eigen gepersonaliseerde check-in balie, een privéruimte in de business class lounge en een aankondiging van de captain tijdens de vlucht. Voor het boarden werden de veteranen verwelkomd door de Gatwick Caledonian drum and pipe band.

Strijdkrachten

“Als luchtvaartmaatschappij hebben we een lange geschiedenis van het steunen van de strijdkrachten. Er zijn veel voormalig militairen en reservisten in dienst bij British Airways en we vinden het allemaal een eer om deze groep met ons mee te laten vliegen voor zo’n belangrijke gelegenheid”, aldus Alex Cruz, voorzitter en CEO van de maatschappij.

Verrassing

Denise Hunter, dochter van veteraan Denis Hosgood, is stewardess bij BA en verraste haar vader door te regelen dat zij op de betreffende vlucht werd ingezet: “Het is een voorrecht om al deze mannen en vrouwen te mogen dienen. Gespendeerde tijd met deze generatie is waardevol en de blik van mijn ouders toen ik hen verraste was een magisch moment”, aldus Hunter.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close