Frequente reizigerNieuwsOpmerkelijk

Onderzoek: Ryanair meeste vieze airline

Ryanair is de meeste vieze airline volgens een onderzoek van Which?. Achtduizend mensen zijn in september en oktober 2018 gevraagd naar hun bevindingen op het gebied van hygiëne bij verschillende maatschappijen.

Vlekken

42 procent van de Ryanair passagiers heeft de enquête ingevuld. 24 procent daarvan omschreef de hygiëne aan boord als ‘slecht’. Een onderzoeker van Which? nam de proef op de som en stapte aan boord van een vlucht van Ryanair. Hij beschrijft ‘vettige dienbladen, vervuilde hoofdsteunen en stoffige ramen’. De onderzoeker gebruikte ook een ultraviolet lampje om te beoordelen hoe schoon de dienbladtafels waren, waaruit bleek dat er veel vlekken waren die niet met het blote oog kunnen worden gezien.

Schoner

Andere maatschappijen kwamen beter uit de enquête. Zes van de tien passagiers van Wizz Air bestempelde de maatschappij als ‘schoon’ en voor Vueling was dat negen van de tien. Air New Zealand, Singapore Airlines, Qatar Airways, Cathay Pacific, Swiss en Emirates scoorden allemaal negentig procent.

Onaanvaardbaar

“Het steeds sneller weer willen inzetten van het vliegtuig is één ding, maar het is onaanvaardbaar dat sommige luchtvaartmaatschappijen het niet nauw nemen met de hygiëne, ongeacht hoe goedkoop het vliegticket is”, aldus Rory Boland, reisredacteur bij Which?.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button