CO2DuurzaamheidElektrisch vliegenInnovatieNaast het nieuws

Dutch Aviation Group organiseert symposium over duurzame luchtvaart

Duurzaamheid wordt in de luchtvaart steeds belangrijker. Op donderdag 21 november organiseert de Dutch Aviation Group in Noordwijk een symposium over duurzaamheid met veel interessante sprekers.

Experts

Op het symposium spreken onder andere experts van TU Delft, NLR, Schiphol en DEAC. Zij nemen de aanwezigen mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame luchtvaart.

Duurzame ontwikkelingen

Duurzame ontwikkelingen staan de laatste jaren binnen de luchtvaart veel in de belangstelling. Daarbij wordt Joris Melkert van de TU Delft vaak gevraagd als deskundige. Tijdens het symposium gaat hij in op de ontwikkelingen en duurzaamheid binnen de luchtvaart.

Elektrisch vliegen

Vliegen met een elektrische aandrijving is één van de opties die nu onderzocht wordt om te verduurzamen. Eén van de organisaties die zich daar mee bezig houdt, is het Dutch Electric Aviation Centre (DEAC). Directeur Meiltje de Groot van luchthaven Teuge wil binnen tien jaar elektrisch kunnen vliegen van Teuge naar Londen.

easyJet

Ook elektrisch naar Londen wil easyJet, maar dan vanaf Schiphol. Country-manager William Vet omschrijft de invoering van een vliegbelasting als ‘slim noch duurzaam’. Tijdens het symposium spreekt hij over duurzaam vliegen.

Hybride als tussenstap

Een tussenstap in de overgang naar elektrisch vliegen, kan een hybride aandrijving zijn. Het NLR is al langere tijd bezig met hybride aandrijvingen; recent liet de organisatie de eerste drone op een waterstofaandrijving vliegen. Martin Nagelsmit, projectmanager elektrisch vliegen, vertelt meer over de hybride elektrische aandrijving

Toekomst

Tijdens het symposium komen ook de luchtvaartprofessionals van de toekomst aan bod. Studenten van de TU Delft en Vliegtuigbouwkundige Studievereniging Leonardo da Vinci vertellen over hun eigen projecten.

Kaarten

Het symposium wordt gehouden op 21 november in hotel Huis ter Duin in Noordwijk tussen 10.00 en 13.00 uur. Kaarten voor het symposium zijn verkrijgbaar via deze link.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/