AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Extra slots voor Jet2.com na faillissement Thomas Cook

De Britse vakantievlieger Jet2.com krijgt extra slots op de luchthavens van Birmingham en Manchester. De landingsrechten behoorden eerder toe aan het failliete Thomas Cook.

Drie luchthavens

Naast de slots op Birmingham en Manchester mag Jet2.com ook extra vluchten gaan uitvoeren vanaf Londen Stansted. Slotcoördinator ACL maakte vorige week bekend dat op die luchthaven 62 slots van Thomas Cook naar Jet2.com gaan.

Groei

Hoeveel landingsrechten Jet2.com in Manchester en Birmingham erbij krijgt, is niet duidelijk. De maatschappij stelt op de eigen website dat de slots belangrijk zijn om verder te kunnen groeien op de drie luchthavens.

Signaal

“We voegen al jaren meer vluchten en toestellen toe op deze vliegvelden”, zegt ceo Steve Heapy, “Deze aankondiging is een nieuw signaal in ons commitment naar vakantiegangers om hen meer keuze en flexibiliteit te bieden.

Gatwick

Ook op andere luchthavens komen slots vrij nu Thomas Cook failliet is. Vorige week werd duidelijk dat easyJet op Londen Gatwick 27 slotparen gekocht heeft. Daar legde de airline een bedrag van 36 miljoen Britse Pond (€46 miljoen) voor neer. Hoeveel geld Jet2.com betaald heeft voor de slots, is niet duidelijk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button