fbpx
AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersNieuws

Qantas zet steviger in op klimaatneutraal vliegen

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas gaat meer inzetten op klimaatneutraal vliegen. De emissies van alle nieuwe vluchten worden vanaf volgend jaar gecompenseerd. Ook wordt er meer geld geïnvesteerd in duurzame kerosine.

CO2-compensatie

Vanaf 2020 wordt voor alle nieuwe vluchten van Qantas, QantasLink, Jetstar en Qantas Freight alle CO2 gecompenseerd via programma’s.

Daarop vooruitlopend verdubbelen Qantas en Jetstar vanaf vandaag al iedere dollar die passagiers uitgeven als zij aangeven CO2 te willen compenseren.

Kerosine besparen

Naast de CO2-compensatie investeert Qantas de komende tien jaar $50 miljoen (€31 miljoen) in de ontwikkeling van duurzame kerosine. Door slimmere vliegroutes te kiezen en bijvoorbeeld op één motor te taxiën, wil de airline extra kerosine besparen. Ook het vernieuwen van de vloot helpt daarin mee. Volgend jaar moet de laatste Boeing 747 de vloot verlaten hebben.

Emissies compenseren

Met de nieuwe maatregelen wil Qantas vanaf 2020 de uitstoot van emissies beperken. In 2050 moet de maatschappij ‘net zero’-vliegen, wat betekent dat alle emissies die uitgestoten worden, ook gecompenseerd worden.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button