AirlinesCO2DuurzaamheidFrequente reizigerNieuws

Qantas zet steviger in op klimaatneutraal vliegen

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas gaat meer inzetten op klimaatneutraal vliegen. De emissies van alle nieuwe vluchten worden vanaf volgend jaar gecompenseerd. Ook wordt er meer geld geïnvesteerd in duurzame kerosine.

CO2-compensatie

Vanaf 2020 wordt voor alle nieuwe vluchten van Qantas, QantasLink, Jetstar en Qantas Freight alle CO2 gecompenseerd via programma’s.

Daarop vooruitlopend verdubbelen Qantas en Jetstar vanaf vandaag al iedere dollar die passagiers uitgeven als zij aangeven CO2 te willen compenseren.

Kerosine besparen

Naast de CO2-compensatie investeert Qantas de komende tien jaar $50 miljoen (€31 miljoen) in de ontwikkeling van duurzame kerosine. Door slimmere vliegroutes te kiezen en bijvoorbeeld op één motor te taxiën, wil de airline extra kerosine besparen. Ook het vernieuwen van de vloot helpt daarin mee. Volgend jaar moet de laatste Boeing 747 de vloot verlaten hebben.

Emissies compenseren

Met de nieuwe maatregelen wil Qantas vanaf 2020 de uitstoot van emissies beperken. In 2050 moet de maatschappij ‘net zero’-vliegen, wat betekent dat alle emissies die uitgestoten worden, ook gecompenseerd worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/