IncidentenLiefhebberNaast het nieuws

A380 Qantas aan de grond na zware beschadiging aan deur

Een Airbus A380 van Qantas Airways is afgelopen vrijdag zwaar beschadigd geraakt op de luchthaven van Sydney. Tijdens onderhoud werd één van de deuren beschadigd, melden diverse media.

Hangaar

Het incident vond volgens de Sydney Morning Herald plaats toen de A380 uit een hangaar gereden werd. Daarbij raakte het toestel een steiger dat eerder bij het onderhoud van het toestel gebruikt was. Door de botsing met de stellage raakte een deur zwaar beschadigd.

Op een foto van de Brisbane Times is de beschadiging aan de deur goed te zien. Experts zeggen tegen de krant dat het twee weken kan duren voordat de deur weer gerepareerd is.

Schade

Tegenover FlightGlobal bevestigt Qantas dat het toestel ‘enige schade’ opgelopen heeft tijdens een incident in de hangaar. Door het incident moest de airline een aantal vluchten schrappen.

Nieuwe cabine

Qantas heeft een vloot van twaalf A380’s. Naast het beschadigde toestel staan nog meer Superjumbo’s aan de grond omdat het interieur vernieuwd wordt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close