fbpx
Editors choiceNieuwsNL VliegveldenProfessionalSchiphol Airport

Adria Airways en Jet Airways behouden voorlopig slots op Schiphol

De failliet verklaarde airlines Adria Airways en Jet Airways behouden voor het komende zomerseizoen hun landingsrechten op Schiphol. Dit meldt de slotcoördinator.

Failliet

Zowel Jet Airways als Adria Airways gingen in het afgelopen zomerseizoen failliet. Dagelijks voerden de airlines meerdere vluchten uit van en naar Schiphol. Bij een faillissement, of als de licentie van een airline vervalt, gaan de slots automatisch weer terug in de slotpool, waarna andere airlines er gebruik van kunnen maken.

Behoud

De curatoren van beide maatschappijen hebben bij slotcoördinator ACNL een verzoek ingediend om de slots te mogen behouden tot de airlines formeel overgenomen zijn. De slots zijn volgens ACNL ‘onder voorbehoud’ toegekend. Dit gebeurde in lijn met de Worldwide Slot Guidelines, waarin regels voor het gebruik en toekennen van slots zijn vastgelegd.

Doorstart

Bij een eventuele doorstart van de maatschappijen lijken de airlines hiermee verzekerd van landingsrechten op Schiphol. Of het tot een doorstart komt, is voor zowel Adria als Jet nog maar de vraag.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button