fbpx
Editors choiceNieuwsNL VliegveldenProfessionalSchiphol Airport

Adria Airways en Jet Airways behouden voorlopig slots op Schiphol

De failliet verklaarde airlines Adria Airways en Jet Airways behouden voor het komende zomerseizoen hun landingsrechten op Schiphol. Dit meldt de slotcoƶrdinator.

Failliet

Zowel Jet Airways als Adria Airways gingen in het afgelopen zomerseizoen failliet. Dagelijks voerden de airlines meerdere vluchten uit van en naar Schiphol. Bij een faillissement, of als de licentie van een airline vervalt, gaan de slots automatisch weer terug in de slotpool, waarna andere airlines er gebruik van kunnen maken.

Behoud

De curatoren van beide maatschappijen hebben bij slotcoƶrdinator ACNL een verzoek ingediend om de slots te mogen behouden tot de airlines formeel overgenomen zijn. De slots zijn volgens ACNL ‘onder voorbehoud’ toegekend. Dit gebeurde in lijn met de Worldwide Slot Guidelines, waarin regels voor het gebruik en toekennen van slots zijn vastgelegd.

Doorstart

Bij een eventuele doorstart van de maatschappijen lijken de airlines hiermee verzekerd van landingsrechten op Schiphol. Of het tot een doorstart komt, is voor zowel Adria als Jet nog maar de vraag.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button