fbpx
AirlinesBestellingenEditors choiceEmbraerKLMNieuwsProfessionalVliegtuigen

KLM breidt order voor nieuwe Embraers uit

KLM Cityhopper bestelt bij de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer zes extra E195-E2’s. De toestellen stonden eerst als optie genoteerd. De totale order komt uit op 21 toestellen. Dit maakte Embraer dinsdag bekend.

Eerdere order

Tijdens de Paris Airshow kondigde KLM al een bestelling aan voor vijftien exemplaren van de nieuwe E195-E2. Bij die order zaten ook twintig opties voor extra vliegtuigen.

Firm order uitgebreid

Embraer meldt nu dat zes opties omgezet zijn naar een firm order. Hiermee wordt de definitieve order uitgebreid naar 21 toestellen. Veertien toestellen blijven nu als optie staan. De order is $2,48 miljard waard.

Waardering

“Het besluit van KLM om nog zes toestellen toe te voegen aan de order is een significante blijk van waardering in ons E2-programma”, zegt John Slattery, CEO van Embraer.

Vervanging E190

De E195-E2’s moeten vanaf 2021 de E190’s gaan vervangen die nu bij KLM Cityhopper vliegen. De oudste toestellen zijn 11 jaar oud. In de nieuwe toestellen is ruimte voor meer passagiers; in de E190 passen nu 100 passagiers, de E195-E2 biedt straks plaats aan 132 passagiers

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button