fbpx
Air France-KLMEditors choiceFrequente reizigersNieuws

Meer passagiers voor Air France-KLM dankzij KLM

Air France-KLM heeft in oktober iets meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. In totaal stapten 7,6 miljoen reizigers aan boord bij de airlines uit de luchtvaartgroep. De passagiersgroei komt op het conto van KLM.

Daling bij Air France

Bij Air France nam het aantal passagiers in oktober af ten opzichte van een jaar eerder. In 2018 werden nog 4,5 miljoen reizigers vervoerd, dit jaar waren dat er 4,4 miljoen.

De afname was vooral zichtbaar op de korte- en middellange afstanden; daar stapten bijna drie procent minder reizigers in. Uiteindelijk werden daar 3,1 miljoen passagiers op vervoerd.

Groei bij KLM

Bij KLM was wel sprake van passagiersgroei. De airline zag het aantal reizigers met 3,6 procent toenemen naar 3,1 miljoen, in vergelijking met 3 miljoen een jaar eerder. De meeste reizigers werden binnen Europa vervoerd: ruim 2,1 miljoen.

Procentueel gezien was op de long-haul vluchten de passagiersstijging met 4,3 procent groter dan bij de Europese vluchten, waar 3,5 procent meer reizigers vervoerd werden. De loadfactor van de KLM-vliegtuigen ging met 0,5 procentpunt omhoog naar 89.3

Transavia

Transavia vervoerde minder reizigers dan een jaar eerder. In oktober 2018 stapten nog 1,58 miljoen reizigers aan boord, nu waren dat er 1,52 miljoen. De capaciteit en loadfactor van Transavia namen iets af.

Minder vracht

Bij zowel Air France als KLM werd minder vracht vervoerd. Bij KLM werd 410.000 ton vervoerd, bij Air France ging het om 324.000 ton. Een jaar eerder vervoerden de airlines gezamenlijk nog 791.000 ton. De capaciteit voor de vracht ging bij Air France omlaag, terwijl er bij KLM juist vrachtruimte bij kwam.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button