fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

South African Airways zet 900 banen op de tocht

South African Airways moet stevig gaan bezuinigen. De maatschappij draait al jarenlang verlies en probeert dat tij vanaf volgend jaar te keren. Door de bezuinigingen kan een zesde van het personeel zijn baan verliezen.

Financieel zwaar weer

De Zuid-Afrikaanse carrier verkeert al jarenlang in financieel zwaar weer. De laatste keer dat er winst geboekt werd was in 2011. Met financiële steun van de regering wist de maatschappij de laatste jaren door te komen.

Tij keren

De tijdelijke ceo van de airline wil met nieuwe maatregelen het financiële tij keren. “Onze voortdurende verliezen en afhankelijkheid van de regering om geld te lenen zorgt voor hogere rente”, stelt CEO Zuks Ramasia in een verklaring.

Reorganisatie

Ramasia wil een strategie voor de lange termijn sneller uitvoeren. Dat moet vanaf 2020 gaan gebeuren. De reorganisatie gaat waarschijnlijk wel gepaard met ontslagen. Ramasia stelt dat 944 van de 5.149 banen bij het bedrijf mogelijkerwijs verdwijnen. “Deze harde maatregelen zijn nodig om SAA op een duurzamere basis te bouwen”, zegt de CEO.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button