Frequente reizigerLelystad AirportNieuws

Tweede man Wizz Air ziet Lelystad als ‘goede mogelijkheid’

De Hongaarse low-cost carrier Wizz Air ziet vliegveld Lelystad als goede optie om het routenetwerk uit te breiden. Dit zegt de operationeel directeur van de airline in een interview met NRC Handelsblad.

Nederlander

De dagelijkse leiding van Wizz Air is in handen van de Nederlander Diederik Pen. Hij werkte eerder bij Schiphol, Virgin Blue Airlines en Martinair. Sinds 2017 is Pen operationeel directeur bij de Hongaarse low-cost carrier.

Lelystad

Wizz Air is op dit moment actief op de luchthaven van Eindhoven. Vanuit Brabant worden 22 routes aangeboden. Als het aan Pen ligt, kan ook vanaf Lelystad gevlogen worden. De maatschappij is volgens de operationeel directeur op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Lelystad noemt Pen in dat kader ‘een heel goede mogelijkheid.’

Korte omdraaitijd

“Kleine luchthavens zijn interessant vanwege de korte omkeertijd: vliegtuigen staan korter aan de grond en leveren per dag dus meer op”, zegt hij tegen NRC. Op Lelystad moet een vliegtuig in 25 minuten kunnen omdraaien, vertelde CEO Hanne Buis eerder aan Up in the Sky.

Politiek

Welke maatschappijen op Lelystad actief mogen worden, is de laatste jaren voer voor politieke discussies. Dat is volgens Pen ook één van de grootste barrières voor Wizz Air. “Politiek Nederland moet eerst besluiten of het die luchthaven echt wil. Vervolgens is de vraag: waarvoor precies?”, zegt Pen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/