Frequente reizigerLelystad AirportNieuws

Tweede man Wizz Air ziet Lelystad als ‘goede mogelijkheid’

De Hongaarse low-cost carrier Wizz Air ziet vliegveld Lelystad als goede optie om het routenetwerk uit te breiden. Dit zegt de operationeel directeur van de airline in een interview met NRC Handelsblad.

Nederlander

De dagelijkse leiding van Wizz Air is in handen van de Nederlander Diederik Pen. Hij werkte eerder bij Schiphol, Virgin Blue Airlines en Martinair. Sinds 2017 is Pen operationeel directeur bij de Hongaarse low-cost carrier.

Lelystad

Wizz Air is op dit moment actief op de luchthaven van Eindhoven. Vanuit Brabant worden 22 routes aangeboden. Als het aan Pen ligt, kan ook vanaf Lelystad gevlogen worden. De maatschappij is volgens de operationeel directeur op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Lelystad noemt Pen in dat kader ‘een heel goede mogelijkheid.’

Korte omdraaitijd

“Kleine luchthavens zijn interessant vanwege de korte omkeertijd: vliegtuigen staan korter aan de grond en leveren per dag dus meer op”, zegt hij tegen NRC. Op Lelystad moet een vliegtuig in 25 minuten kunnen omdraaien, vertelde CEO Hanne Buis eerder aan Up in the Sky.

Politiek

Welke maatschappijen op Lelystad actief mogen worden, is de laatste jaren voer voor politieke discussies. Dat is volgens Pen ook één van de grootste barrières voor Wizz Air. “Politiek Nederland moet eerst besluiten of het die luchthaven echt wil. Vervolgens is de vraag: waarvoor precies?”, zegt Pen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button