Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Verlies voor Embraer door vertraging in Boeing-deal

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft in het derde kwartaal van 2019 een verlies geleden van $77 miljoen. Het verlies komt voor een groot deel doordat de geplande samenwerking met Boeing langer op zich laat wachten.

Samenwerking

Boeing en Embraer kondigden in 2018 een samenwerkingsverband aan. De samenwerking werd in februari van dit jaar goedgekeurd door de aandeelhouders van de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Verder onderzoek

De goedkeuring duurt langer dan de vliegtuigbouwers zelf voor ogen hadden. Onder andere de Europese Commissie wil eerst nader onderzoek doen naar de samenwerking.

34 miljoen

Embraer stelt in de kwartaalcijfers een bedrag van $34,8 miljoen uitgegeven te hebben om de divisie van de commerciële vliegtuigen klaar te maken voor de joint-venture.

Brasil

In het nieuwe bedrijf dat Brasil – Commercial gaat heten krijgt Boeing met tachtig procent de meeste aandelen. Ook bereiden Embraer en Boeing nog een joint-venture voor waarmee de militaire KC-390 beter verkocht moet worden.

210 vliegtuigen

Embraer verwacht in 2019 ongeveer 190 tot 210 vliegtuigen af te leveren. Het grootste deel daarvan moet bestaan uit businessjets. Tot het eind van het derde kwartaal waren 117 toestellen afgeleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/