fbpx
EmbraerNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Verlies voor Embraer door vertraging in Boeing-deal

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft in het derde kwartaal van 2019 een verlies geleden van $77 miljoen. Het verlies komt voor een groot deel doordat de geplande samenwerking met Boeing langer op zich laat wachten.

Samenwerking

Boeing en Embraer kondigden in 2018 een samenwerkingsverband aan. De samenwerking werd in februari van dit jaar goedgekeurd door de aandeelhouders van de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Verder onderzoek

De goedkeuring duurt langer dan de vliegtuigbouwers zelf voor ogen hadden. Onder andere de Europese Commissie wil eerst nader onderzoek doen naar de samenwerking.

34 miljoen

Embraer stelt in de kwartaalcijfers een bedrag van $34,8 miljoen uitgegeven te hebben om de divisie van de commerciële vliegtuigen klaar te maken voor de joint-venture.

Brasil

In het nieuwe bedrijf dat Brasil – Commercial gaat heten krijgt Boeing met tachtig procent de meeste aandelen. Ook bereiden Embraer en Boeing nog een joint-venture voor waarmee de militaire KC-390 beter verkocht moet worden.

210 vliegtuigen

Embraer verwacht in 2019 ongeveer 190 tot 210 vliegtuigen af te leveren. Het grootste deel daarvan moet bestaan uit businessjets. Tot het eind van het derde kwartaal waren 117 toestellen afgeleverd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button