fbpx
737 MAXBestellingenBoeingNieuwsProfessional

Boeing verkoopt één 737 MAX in oktober

Vliegtuigbouwer Boeing heeft in oktober één 737 MAX verkocht, maar incasseerde ook een annulering voor 15 exemplaren. Dat blijkt uit het orderoverzicht van de vliegtuigbouwer. In totaal noteerde het bedrijf vier orders voor tien nieuwe toestellen.

Onbekende klant

De 737 MAX wordt verkocht aan een onbekende klant. Onduidelijk is ook om welke variant van de 737 MAX het gaat. Boeing meldt alleen dat er op 23 oktober één toestel besteld is.

787’s in plaats van MAX

Leasebedrijf Air Lease Corporation bestelde in Seattle vijf 787-9’s. Volgens de website Seeking Alpha vervangen de Dreamliners een eerdere order voor vijftien exemplaren van de 737 MAX. Een onbekende klant bestelde daarnaast nog twee 787-9’s.

777 voor Lufthansa

Voor de 777-lijn kon Boeing twee nieuwe toestellen bijschrijven. Lufthansa Cargo bestelt twee vrachttoestellen, iets wat Lufthansa zelf eerder al bekendmaakte. De 777 komt in plaats van de MD-11 waar Lufthansa nu nog mee vliegt. Dat toesteltype verlaat volgend jaar de vloot.

Afleveringen

Naast de tien orders leverde Boeing twintig nieuwe vliegtuigen af. Hierbij was de 787 met twaalf exemplaren het beste vertegenwoordigd. Onder andere KLM nam in oktober een toestel af. Ook leverde Boeing 3 767’s en 3 777’s af. Van de 737 en 747 werd één exemplaar geleverd.

De verschillende vliegtuigen gingen naar negentien klanten. Alleen UPS haalde meerdere toestellen op: één 747-8F en één 767-300F.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button