fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Cathay rekent op lagere winst door onrust Hongkong

Cathay Pacific verwacht over het tweede halfjaar van 2019 een significant lagere winst te boeken dan in het eerste halfjaar. De maatschappij geeft de winstwaarschuwing door de politieke onrust in Hongkong.

In Hongkong is het al een aantal maanden onrustig. In augustus werden terminals op de luchthaven bezet door demonstranten tegen het regeringsbeleid. Daardoor werd het vliegverkeerĀ verstoord. De protesten en het geweld laaiden eerder deze week weer op.

Minder passagiers

In oktober was er weinig onrust, maar Cathay Pacific en dochtermaatschappij Cathay Dragon voelden de gevolgen van de onrust wel. De maatschappijen vervoerden 2,7 miljoen passagiers, een afname van ruim 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De carriers vervoerden in oktober 35 procent minder passagiers naar Hongkong dan een jaar eerder. Dat is volgens de maatschappij in lijn met de cijfers van september en augustus. Naar vluchten vanuit Hongkong was 13 procent minder vraag dan een jaar eerder.

Minder capaciteit

In november en december vermindert Cathay de capaciteit met zes tot zeven procent. “Het blijft een uitdagende tijd voor Cathay en Hongkong”, zegt chief commercial officer Ronald Lam. Ook voor de resterende weken in 2019 ziet Cathay al minder boekingen, stelt Lam.

Financiƫle resultaten

Door de onzekerheid verwacht Cathay dat de financiƫle resultaten minder zullen zijn dan in de eerste zes maanden. Toen werd een winst van $172 miljoen Amerikaanse dollar genoteerd.

De airline spreekt van een ‘uitdaging’ in de resterende weken in 2019. “De korte termijn verwachting blijft uitdagend en onzeker”, stelt Lam.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button