AirbusEditors choiceMilitairNieuwsProfessional

Duitsland weigert nieuwe A400M’s af te nemen

De Duitse luchtmacht neemt twee A400M transportvliegtuigen van Airbus niet in gebruik. De Luftwaffe weigert de toestellen omdat ze niet voldoen aan de veiligheidseisen.

Problemen

Duitsland heeft 53 exemplaren van de A400M besteld en heeft er inmiddels 31 in dienst. De toestellen kampen volgens de luchtmacht met ‘terugkerende technische problemen’. De afgelopen jaren stonden regelmatig vliegtuigen aan de grond.

Extra inspecties

Als voorbeeld geeft de Luftwaffe dat bij een inspectie van de propellers bleek dat niet alle 24 bouten op de juiste manier vastzitten. Om dit te verhelpen, moeten de toestellen extra gecontroleerd worden.

Hoe lang het duurt voor een toestel weer inzetbaar is, hangt volgens de Luftwaffe af van hoe de inspectie verloopt. Ook op andere punten moeten de vliegtuigen extra geïnspecteerd worden

Uitdagingen

Door de extra inspecties is de vloot niet volledig inzetbaar. Dat levert ‘significante uitdagingen’ op voor het squadron, schrijft de luchtmacht. De vliegtuigen worden onder andere ingezet bij humanitaire missies en in de strijd tegen IS.

Garanties

De twee nieuwe exemplaren voldoen volgens het Duitse leger niet aan de garanties die vooraf zijn afgesproken. In combinatie met de technische mankementen zorgt dat ervoor dat de vliegtuigen niet in dienst genomen worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close