fbpx
Frequente reizigersNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Etihad en PIA starten codeshare

Etihad en Pakistan International Airlines starten een codeshare. De verkoop start op 13 november en de eerste vlucht met elkaars code vertrekt op 26 november.

Codeshare

De codeshare zal gelden voor vluchten tussen Abu Dhabi en Lahore, Islamabad en Peshawar en vice versa. PIA zal ook zijn PK-code op Etihad-routes pakken naar Amsterdam, Bahrein, Chicago, Frankfurt, Los Angeles, Madrid, Moskou, Washington en Zürich. Er staan nog een aantal routes op de planning, maar die moeten nog worden goedgekeurd door de regering, te weten: Amman, Athene, Brisbane, Melbourne, Nairobi, Rome en Sydney.

Banden

“De VAE en Pakistan delen sterke historische en culturele banden en dit partnerschap met PIA, een van de oudste en meest ervaren airlines in Azië, is een natuurlijke ontwikkeling voor beide maatschappijen”, vertelt Robin Kamark, CCO bij Etihad.

“Het is inderdaad een geweldige kans voor PIA om de handen ineen te slaan met Etihad Airways. Zo kunnen we meer bestemmingen aanbieden voor het gemak van onze gewaardeerde passagiers”, aldus Nausherwan Adil, CCO bij PIA.

Netwerk

Etihad vliegt sinds november 2004 naar Pakistan en voert dagelijks twee vluchten uit tussen Abu Dhabi en Islamabad, elf vluchten per week naar Lahore en een dagelijkse vlucht naar Karachi. PIA vliegt al meer dan dertig jaar naar Abu Dhabi en momenteel voert de maatschappij wekelijks zeven vluchten uit tussen Lahore, Islamabad en Peshawar.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button