fbpx
AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

‘FAA: 737’s moeten uitgebreider geïnspecteerd worden op scheurtjes’

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wil dat de inspecties van een aantal 737’s uitgebreider gedaan wordt. Airlines moeten de toestellen al inspecteren op scheurtjes in de zogeheten pickle fork, maar ook op andere locaties zijn scheurtjes gevonden.

Scheurtjes

Vliegtuigbouwer Boeing liet dinsdag aan persbureau Reuters weten dat bij de inspecties in één geval scheurtjes gevonden zijn in een ander deel van de romp. “De gebruikers van is ook gevraagd om dat deel te inspecteren en te zorgen dat een mogelijk issue gerepareerd wordt”, stelde de vliegtuigbouwer.

Extra checks

Als reactie op de melding van Boeing breidt de FAA volgens Reuters een bestaande airworthiness directive (AD) uit. In de aanwijzing stelt de organisatie dat de romp op een aantal plaatsen geïnspecteerd moet worden. Specifiek moeten airlines letten op acht bevestigingspunten, stelt Reuters. Hoeveel toestellen geïnspecteerd moeten worden, is niet duidelijk.

Inspecties pickle fork

Volgens Boeing zijn inmiddels 1.200 vliegtuigen geïnspecteerd op scheurtjes in de pickle fork. De vliegtuigbouwer stelt dat bij minder dan vijf procent van de geïnspecteerde vliegtuigen scheurtjes gevonden zijn.

Persbureau AFP meldde eind oktober dat wereldwijd minimaal vijftig 737’s aan de grond staan met het probleem. Onder andere Qantas, Ryanair, Southwest en GOL houden toestellen aan de grond.

Andere scheurtjes

De Indonesische maatschappij Lion Air liet vorige week weten dat er ook scheurtjes gevonden zijn in twee 737’s die volgens de FAA niet gecontroleerd hoeven te worden.

De inspecties zijn nodig bij toestellen die meer dan 22.600 vluchten op de teller hebben staan; bij de Indonesische vliegtuigen stonden 22.000 vluchten geregistreerd.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button