AirlinesFrequente reizigerNieuws

Lufthansa vernieuwt frequent flyer-programma

Lufthansa vernieuwt het frequent flyer-programma vanaf 1 januari 2021. Hiermee hoopt het bedrijf het spaarsysteem makkelijker en transparanter te maken.

Punten

Naast de award miles zullen reizigers ook statuspunten ontvangen, die afhankelijk zijn van de reisklasse en of de vlucht intercontinentaal is of niet. Ook zullen statussen van frequent flyers die al lang lid zijn, frequent traveller en senator, voortaan voor het leven kunnen worden behaald.

Levenslang

Om de status van frequent traveller of senator te bereiken moet de helft van de vereiste punten zijn gevlogen met verschillende maatschappijen die zijn aangesloten bij het programma. Om de status senator levenslang te krijgen is de eis dat je tien kalenderjaren senator of HON Circle-lid bent en 10.000 punten hebt. Om levenslang frequent traveller te worden zijn minimaal 7500 punten vereist.

Geldigheid

Als je de levenslange status nog niet hebt bereikt, dan is de status minimaal één jaar geldig en maximaal 26 maanden. De periode om het vereiste aantal punten te verzamelen is één jaar. Voor frequent traveller zijn 160 punten nodig per jaar, voor senator 480 en voor HON Circle 1500.

Makkelijker

Lufthansa hoopt hiermee het frequent flyer-programma makkelijker te maken voor reizigers, al doen er kritische tegengeluiden op internet de ronde. “We willen de waarde van de loyaliteit van onze frequent flyers nog meer waarderen”, vertelt Markus Binkert, CCO afdeling München en senior vice president marketing bij Lufthansa. “In de toekomst zullen we het meest aantrekkelijke en gemakkelijkste frequent flyer-programma ooit aanbieden. Ons loyaliteitsprogramma reflecteert ook onze nieuwe en modern begrip van premium reizen.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close