fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Meer reizigers voor Lufthansa Group in oktober

De maatschappijen uit de Lufthansa Group hebben in oktober gezamenlijk ruim 13 miljoen passagiers vervoerd. De grootste passagiersgroei was zichtbaar in Wenen en Zurich.

Groei

Lufthansa, Austrian en Swiss vervoerden gezamenlijk 9,8 miljoen reizigers. In Wenen en Zurich werden 4,4 procent meer reizigers verwelkomd, een hoger percentage dan op de andere hubs van de groep. De bezettingsgraad in de vliegtuigen van de drie airlines steeg naar 82.8 procent.

Extra capaciteit

Ten opzichte van een jaar eerder voegde Lufthansa op veel luchthavens extra capaciteit toe. In München werd 9,6 procent meer capaciteit toegevoegd, in Frankfurt 2,1 procent. In Zurich en Wenen kwam er ondanks de forse groei slechts 0,2 en 0,5 procent extra capaciteit bij.

Minder passagiers

Eurowings en Brussels Airlines vervoerden samen ongeveer 3,6 miljoen reizigers. Beide airlines zetten in oktober minder capaciteit in dan een jaar eerder, waardoor er op jaarbasis sprake is van een daling in het aantal passagiers.

Volgens Lufthansa Group vlogen er 3,3 miljoen reizigers binnen Europa en stapte 260.000 passagiers op een long-haul vlucht met de maatschappijen. Dat zijn 2,3 procent en 6,5 procent minder reizigers dan een jaar eerder. Doordat er minder capaciteit beschikbaar was, komt de loadfactor wel weer hoger uit dan in 2018. Van alle beschikbare stoelen was 82,9 procent bezet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button