AirbusAirlinesBoeingOverig nieuwsProfessional

Cathay neemt nieuwe toestellen Airbus later af

Cathay Pacific stelt de ingebruikname van vier nieuwe toestellen van Airbus uit. Daarnaast verlaten twee andere vliegtuigen sneller de vloot. Dit maakte de maatschappij bekend in een presentatie voor de aandeelhouders.

Minder passagiers

Hoewel Cathay in de presentatie geen reden voor het verkleinen van de vloot geeft, lijkt de tegenvallende vraag naar tickets één van de redenen te zijn. Woensdag gaf de maatschappij nog een winstwaarschuwing af. Het aantal passagiers ligt de afgelopen maanden lager dan voorheen.

Latere levering

In de presentatie meldt Cathay dat dochtermaatschappij Cathay Dragon drie A321neo’s later afneemt. In het oorspronkelijke vlootplan zouden de toestellen in 2020 geleverd worden. Wanneer dat nu gebeurt, is niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor één A320neo voor low-cost carrier Hong Kong Express.

Eerder weg

Naast de latere levering van nieuwe toestellen faseert Cathay ook twee toestellen sneller uit. Een Boeing 777-300ER van de maatschappij en een A320-200 van Hong Kong Express worden eerder aan de kant gezet. Beide toestellen zouden in 2020 de vloot verlaten.

Capaciteit omlaag

Cathay heeft sinds augustus last van teruglopende passagiersaantallen. Door protesten in Hongkong nam de vraag naar tickets richting de stadstaat af; in oktober verkocht Cathay 35 procent minder stoelen. Voor november en december wordt de capaciteit met zes à zeven procent verlaagd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close