Overig nieuwsProfessionalRuimtevaart

‘China stap dichterbij eerste missie naar Mars in 2020’

China ligt op schema om in 2020 de eerste onbemande ruimtemissie naar Mars uit te voeren. Een marslander voerde in het noordoosten van China een aantal tests uit om te kunnen landen op het oppervlak van de planeet, meldt persbureau Reuters.

China voerde in 2013 de eerste landing op de maan uit en wil in 2020 op Mars landen. Het programma voor de marslanding ligt op schema, stelt een Chinese official tegen persbureau Reuters.

Obstakels ontwijken

Recent voerde de marslander een test uit waarbij het voertuig obstakels moest ontwijken op een terrein. Verschillende obstakels en kleine rotsen op het terrein simuleren het oppervlak van Mars.

“Deze test is een cruciaal onderdeel van het ontwikkelproces”, aldus Zhang Kejian, hoofd van de Chinese ruimtevaartorganisatie.

Raket

De vlucht van China naar Mars wordt uitgevoerd met een nieuwe raket. De ‘Long March 5’ doet ongeveer zeven maanden over de reis naar Mars. Voor de reis naar Mars gaat, moet de raket eerst nog een maanlander afleveren op de maan.

Nieuwe plannen

China wil rond 2022 een nieuw ruimtestation lanceren. In 2016 werd al een station in de lucht gebracht. “China plant op dit moment een aantal grote ruimtevaartprogramma’s, inclusief een missie naar mars, asteroïdenonderzoeken en meer maanmissies”, zegt Zhang Kejian tegen Reuters.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close