AirlinesOverig nieuwsProfessional

‘Delta houdt vast aan belang van 10 procent in Alitalia’

Delta Air Lines is niet van plan om een groter belang dan tien procent te nemen in Alitalia. De maatschappij houdt vast aan het eerder genoemde percentage, meldt Air Transport World.

Overname

Samen met investeringsmaatschappij Atlantia en het Italiaanse spoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato (FS) onderhandelt Delta met de Italiaanse regering over een overname van Alitalia. De Amerikanen willen niet meer dan €100 miljoen investeren in de Italiaanse carrier.

21 November

Voor de overname van Alitalia nadert een nieuwe deadline: op 21 november moeten de biedingen binnen zijn. Of er op die datum ook daadwerkelijk een bod ligt, is afwachten. Eerdere deadlines werden echter niet gehaald en vervolgens opgeschoven.

Lufthansa

Nadat Lufthansa zich meldde in de overnamestrijd rond Alitalia meldde de Italiaanse krant Corriere della Sera dat Delta zich terug zou trekken uit de onderhandelingen. Volgens de krant is Lufthansa bereid om meer te investeren.

Investering

Tegenover Air Transport World laat de carrier uit Atlanta weten dat de geplande investering van 100 miljoen euro nog steeds staat. “Delta blijft werken met Ferrovie dello Stato (FS) en Atlantia en bevestigt de geplande investering van 100 miljoen euro voor een aandeel van 10 procent in Alitalia”, schrijft de airline.

Samenwerking met Alitalia

Delta wil volgens de verklaring ook het partnership met Alitalia behouden. Beide airlines werken in de SkyTeam-alliantie samen. Als Lufthansa instapt, kan die samenwerking ten einde komen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close