Groningen AirportNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Directeur luchthaven Groningen stapt op

Directeur Marco van de Kreeke van luchthaven Groningen legt zijn functie neer. Dat meldt de luchthaven donderdag. Van de Kreeke was ruim zeven jaar directeur in Eelde.

Onvrede

RTV Drenthe meldde eerder deze maand al dat aandeelhouders van de luchthaven op een vertrek van Van de Kreeke aanstuurden. Volgens de regionale omroep was er onder de aandeelhouders onvrede over het functioneren van Van de Kreeke.

Inzet

De functie van Van de Kreeke wordt tijdelijk overgenomen door Leendert Klaassen, voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is Van de Kreeke dankbaar voor zijn inzet. “Hij heeft leiding gegeven en rust gebracht in een roerige periode. Bovendien heeft hij veel betekend voor de ontwikkeling van de luchthaven.”

Van de Kreeke zelf kijkt positief terug op zijn tijd als directeur. “Ik zal het enthousiaste en bevlogen team missen. We hebben samen met veel energie aan de ontwikkeling van onze noordelijke luchthaven gewerkt en veel hoogte-, maar ook dieptepunten beleefd. Het is nu tijd voor iemand anders om het stokje over te nemen”, stelt hij.

Routes

In de afgelopen zeven jaar werden op de luchthaven diverse routes toegevoegd, maar verdwenen er ook weer een aantal. Zo begon de Estse maatschappij Nordica met vluchten, maar binnen twee jaar werden de vluchten weer gestaakt.

Ontwikkelingen

Een nieuwe directeur moet nog benoemd worden. Hij of zij moet de luchthaven door een nieuwe fase loodsen. “De luchthaven maakt zich op voor belangrijke ontwikkelingen, zoals de duurzaamheidsopgave en de luchtvaartnota waar het ministerie aan werkt”, zegt Klaassen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button