Groningen AirportNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Directeur luchthaven Groningen stapt op

Directeur Marco van de Kreeke van luchthaven Groningen legt zijn functie neer. Dat meldt de luchthaven donderdag. Van de Kreeke was ruim zeven jaar directeur in Eelde.

Onvrede

RTV Drenthe meldde eerder deze maand al dat aandeelhouders van de luchthaven op een vertrek van Van de Kreeke aanstuurden. Volgens de regionale omroep was er onder de aandeelhouders onvrede over het functioneren van Van de Kreeke.

Inzet

De functie van Van de Kreeke wordt tijdelijk overgenomen door Leendert Klaassen, voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is Van de Kreeke dankbaar voor zijn inzet. “Hij heeft leiding gegeven en rust gebracht in een roerige periode. Bovendien heeft hij veel betekend voor de ontwikkeling van de luchthaven.”

Van de Kreeke zelf kijkt positief terug op zijn tijd als directeur. “Ik zal het enthousiaste en bevlogen team missen. We hebben samen met veel energie aan de ontwikkeling van onze noordelijke luchthaven gewerkt en veel hoogte-, maar ook dieptepunten beleefd. Het is nu tijd voor iemand anders om het stokje over te nemen”, stelt hij.

Routes

In de afgelopen zeven jaar werden op de luchthaven diverse routes toegevoegd, maar verdwenen er ook weer een aantal. Zo begon de Estse maatschappij Nordica met vluchten, maar binnen twee jaar werden de vluchten weer gestaakt.

Ontwikkelingen

Een nieuwe directeur moet nog benoemd worden. Hij of zij moet de luchthaven door een nieuwe fase loodsen. “De luchthaven maakt zich op voor belangrijke ontwikkelingen, zoals de duurzaamheidsopgave en de luchtvaartnota waar het ministerie aan werkt”, zegt Klaassen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/