Editors choiceFrequente reizigerNieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Europese passagiers zorgen voor groei op Schiphol

Schiphol heeft in oktober meer passagiers verwelkomd van Europese vluchten. Zij zorgden voor een bescheiden passagiersgroei. Op de luchthaven waren minder vliegbewegingen dan een jaar eerder.

519 bewegingen minder

In de afgelopen maand noteerde Schiphol in totaal 46.190 vliegbewegingen. Een jaar eerder waren dat nog 45.709 starts en landingen. De afname zat bij het commerciële verkeer: bij de general aviation waren juist meer vliegbewegingen.

Meer Europese reizigers

De luchthaven verwerkte meer passagiers dan een jaar eerder. In totaal begonnen of eindigden 6.431.443 reizigers hun reis op Schiphol. Een jaar eerder waren dat nog 6.402.290 reizigers.

De stijging van 0,5 procent komt vooral van Europese vluchten: 4,6 miljoen reizigers namen een continentale vlucht vanaf de luchthaven. In 2018 waren dat er nog 4,5 miljoen, goed voor een stijging van 0,7 procent. Het aantal intercontinentale reizigers nam met 0,5 procent af naar 1,8 miljoen.

Minder commercieel verkeer

Het commerciële verkeer was in oktober goed voor 44.503 starts en landingen: gemiddeld 1.435 starts of landingen per dag. In 2018 lag dit getal iets hoger, op 1.454 starts en landingen. In de tussenliggende twaalf maanden verdwenen met Jet Airways en Adria Airways twee maatschappijen die meerdere keren per dag op Schiphol vlogen.

Toename general aviation

Bij de general aviation namen de vliegbewegingen wel toe. In totaal 1.687 keer landde of steeg er een zakenjet vanaf Schiphol. Een jaar eerder waren dat nog 1.609 bewegingen.

Ondanks die toename zag de luchthaven het totale aantal vliegbewegingen met 1,1 procent afnemen tot 46.190. Ook het aantal nachtvluchten, vroege ochtendvluchten en vrachtvluchten daalde.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close