fbpx
AirlinesBoeingNieuwsProfessional

Qantas voert tweede testvlucht Project Sunrise uit

Qantas voert vandaag een non-stop testvlucht uit tussen Londen en Sydney. De vlucht is de tweede vlucht binnen Qantas’ Project Sunrise. Aan boord van de 787-9 is plaats voor ongeveer vijftig reizigers

Non-stop vlucht

Qantas wil met Project Sunrise onderzoeken hoe passagiers en crew aan boord reageren op een non-stop vlucht tussen Australië en het Verenigd Koninkrijk. Voor de testvluchten worden nieuwe Dreamliners ingezet.

Binnen het project worden drie testvluchten uitgevoerd; drie weken geleden vloog Qantas al non-stop van New York naar Sydney. In december wordt de vlucht vanuit New York nog een keer herhaald. De vliegtuigen die ingezet worden, komen rechtstreeks uit de fabriek van Boeing.

Londen-Sydney

De tweede vlucht gaat van Londen Heathrow naar Sydney. Qantas verwacht dat de vlucht ongeveer 19,5 uur duurt. Dat is ongeveer even lang als de non-stop vlucht die eerder uitgevoerd werd naar New York.

Vlucht QF7879 vertrok rond 7.10 uur Nederlandse tijd vanaf Londen Heathrow. De aankomst in Sydney is gepland voor 01.45 uur vrijdagnacht Nederlandse tijd.

Onderzoeken aan boord

De passagiers aan boord worden door onderzoekers in de gaten gehouden. Tijdens de vlucht die vandaag uitgevoerd wordt, krijgen passagiers onder andere een diner als ontbijt. Dit gebeurt om de biologische klok in te stellen op de tijdszone in Australië.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button