AirlinesFinancieelFrequente reizigerNieuwsStaking

South African Airways schrapt bijna alle vluchten door staking

South African Airways schrapt op vrijdag en zaterdag bijna alle vluchten. De maatschappij neemt die rigoureuze maatregel door een aangekondigde staking van het cabinepersoneel.

Staking

De South African Airways Cabin Crew Association (SACAA) en National Union of Metalworkers of South Africa (NUMSA) hebben vanaf vrijdag een tweedaagse staking aangekondigd. De vakbonden zijn boos over een aangekondigd bezuinigingsplan.

Vluchten geschrapt

Door de aangekondigde staking schrapt South African Airways bijna alle vluchten. Vrijdag landen alleen vluchten die donderdag al vertrekken vanuit Zuid-Afrika.

Het gaat onder andere om vluchten vanuit New York, Frankfurt, Londen, Washington en Hongkong. Ook een handvol regionale vluchten landt vrijdag nog.

Vluchten die uitgevoerd worden door dochterairlines SA Express, Mango en SA Airlink worden volgens de maatschappij wel uitgevoerd.

Bezuinigingen

De vakbonden leggen het werk neer door de aangekondigde bezuinigingsplannen van South African. CEO Zuks Ramasia kondigde dinsdag aan dat er flink bezuinigd gaat worden in een poging om weer winstgevend te worden.

Door de voorgenomen bezuinigingen wordt één op de zes banen mogelijk geschrapt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/