fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Wizz Air verwacht meer winst na goed half jaar

De Hongaarse low-cost carrier Wizz Air heeft in de eerste zes maanden van het boekjaar 2020 een winst van €372 miljoen geboekt. Door die positieve cijfers stelt de airline de winstverwachting naar boven bij.

Meer passagiers

Het boekjaar bij Wizz Air loopt van maart tot maart. Tussen maart en september 2019 vervoerde de airline in totaal 22 miljoen passagiers. Dat is een toename van 17,9 procent ten opzichte van 2018, toen werden 18 miljoen reizigers vervoerd.

Winst

De maatschappij uit Hongarije draaide in de eerste zes maanden een omzet van 1,6 miljard. Daar blijft een winst van €372 miljoen van over. Een jaar eerder bedroeg de winst €294 miljoen.

Nieuwe routes

In het eerste half jaar opende de maatschappij 76 nieuwe routes. Onder andere vanuit Eindhoven zijn nieuwe routes geopend. Ook vliegt de airline nu vanaf Brussel en Londen Southend, luchthavens die eerder nog niet bediend werden. De maatschappij biedt nu 710 routes aan naar 151 bestemmingen.

‘Opwindend’ half jaar

De maatschappij heeft volgens CEO József Váradi een ‘opwindend’ half jaar achter de rug. Hij doelt daarmee onder andere op de aanschaf van twintig A321XLR’s. Met de toestellen kan Wizz Air vanaf 2023 langere vluchten gaan aanbieden. Waar nu routes van vijf of zes uur worden aangeboden, kijkt het bestuur van Wizz naar vluchten van zeven of acht uur.

Winstverwachting omhoog

Door de goede prestaties stelt Wizz de winstverwachting voor het volledige boekjaar verder naar boven bij. Bij de kwartaalcijfers in juli werd nog rekening gehouden met een winstmarge van €320 tot 350 miljoen. In de halfjaarcijfers is die bandbreedte opgeschroefd naar €335 tot 350 miljoen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button