AirlinesFinancieelFrequente reizigerNieuwsProfessional

‘Alitalia en Azul kondigen codeshare aan’

Alitalia en Azul Air hebben een codeshare aangekondigd, die vanaf 2 december in moet gaan, zo meldt Flight Global.

Partners

“Alitalia is altijd op zoek naar partners die onze passagiers de beste reiservaring kunnen bieden”, vertelt Fabio Maria Lazzerni, commercial vice-president bij Alitalia. “Deze nieuwe agreement vergroot onze aanwezigheid in Brazilië, een belangrijke markt met veel mogelijkheden voor groei, vooral door de aanwezigheid van de Italiaanse community.”

Netwerk

Klanten van Alitalia kunnen hierdoor gebruik maken van meer dan 100 binnenlandse bestemmingen van Azul, waarvan meer dan de helft exclusief door Azul worden gevlogen.

Financieel

Alitalia heeft al langere tijd financiële problemen. In oktober kreeg het opnieuw een miljoenenlening van de Italiaanse regering. De Italiaanse maatschappij hoopte op een overname door Delta Air Lines, maar laatstgenoemde is niet van plan om een groter belang dan tien procent te nemen in Alitalia. 21 november is de deadline voor een overname van de Italiaanse maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/