AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigerOverig nieuws

Lufthansa maakt duurzame kerosine breder beschikbaar

Passagiers van Lufthansa en Swiss kunnen vanaf nu bij al hun boekingen aangeven of ze duurzame kerosine willen kopen. Deze optie werd eerst alleen aangeboden in een speciale app.

Compensaid

Lufthansa lanceerde de mogelijkheid om biokerosine te kopen in augustus van dit jaar. Toen kon dit alleen in de app Compensaid. Nu wordt het kopen ook geïntegreerd in het normale boekingsproces.

Promoten

Passagiers kunnen de optie “compensaid” nu vinden in de normale boekingsportal van de airline. Het promoten van duurzame kerosine is belangrijk, stelt Harry Hohmeister, lid van de raad van bestuur van Lufthansa Group. “We zijn één van de eerste airlines in de wereld die dit beschikbaar maken voor onze klanten,” zegt hij, “Samen met onze klanten leggen we dus een belangrijke basis voor duurzamere luchtvaart.”

Extra bedrag

Passagiers die voor de duurzame kerosine kiezen, betalen een extra bedrag bovenop hun normale ticketprijs. Het extra bedrag wordt door Lufthansa gebruikt om duurzame kerosine in te kopen.

Duurzame kerosine

De Lufthansa Group zet de laatste maanden meer stappen richting duurzame kerosine. Zo werd in oktober een samenwerking met het Finse bedrijf Neste versterkt. Beide bedrijven werken al sinds 2011 samen. Neste levert duurzame kerosine op basis van hernieuwbare afvalstromen en restgrondstoffen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close