AirbusAirlinesFrequente reizigerNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Fiji Airways eerste A350-operator van eigen regio

Fiji Airways heeft zijn eerste A350 ontvangen en is daarmee de eerste operator van het type in de Zuid-Pacifische regio.

Route

De A350-900 is de eerste van twee toestellen van het type voor Fiji Airways. Beide toestellen worden geleased van DAE Capital. De maatschappij zal de toestellen inzetten op routes tussen Nadi en Los Angeles en Nadi en Sydney.

Configuratie

Het vliegtuig is voor Fiji Airways geconfigureerd met 334 stoelen, waaronder 301 economy class stoelen en 33 full flat business klas stoelen. 39 stoelen van de economy class zijn ‘Bula Space’-stoelen met extra beenruimte.

Type rating

Van Airbus-toestellen heeft de maatschappij momenteel zes A330’s in de vloot. De A330’s en A350’s XWB delen dezelfde type rating, waardoor de huidige piloten op beide vliegtuigen mogen vliegen. De A350 XBW–familie had eind oktober 913 orders van 50 klanten werldwijd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close