AirbusAirlinesFrequente reizigerNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Fiji Airways eerste A350-operator van eigen regio

Fiji Airways heeft zijn eerste A350 ontvangen en is daarmee de eerste operator van het type in de Zuid-Pacifische regio.

Route

De A350-900 is de eerste van twee toestellen van het type voor Fiji Airways. Beide toestellen worden geleased van DAE Capital. De maatschappij zal de toestellen inzetten op routes tussen Nadi en Los Angeles en Nadi en Sydney.

Configuratie

Het vliegtuig is voor Fiji Airways geconfigureerd met 334 stoelen, waaronder 301 economy class stoelen en 33 full flat business klas stoelen. 39 stoelen van de economy class zijn ‘Bula Space’-stoelen met extra beenruimte.

Type rating

Van Airbus-toestellen heeft de maatschappij momenteel zes A330’s in de vloot. De A330’s en A350’s XWB delen dezelfde type rating, waardoor de huidige piloten op beide vliegtuigen mogen vliegen. De A350 XBW–familie had eind oktober 913 orders van 50 klanten werldwijd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button