DuurzaamheidInnovatieOverig nieuwsProfessionalRotterdam The Hague

Nieuwe hangar voor PH-LAB

Op Rotterdam The Hague Airport vond deze week de opening plaats van het Fieldlab Next Aviation. De nieuwe hangar wordt het onderkomen van de PH-LAB, de Cessna Citation van NLR/TU Delft.

Onderzoek

Dit onderzoekstoestel is nu nog op Schiphol gebaseerd. Naast de PH-LAB was ook de Cessna 337 Skymaster van DEAC Dutch Electric Aviation Centre aanwezig. In de nieuwe hangar stond een elektrische Pipistrel Alpha Electro opgesteld.

De Pipistrel Alpha Electro in de nieuwe hangar. Copyright Remco de Wit

Certificering

Importeur iFly verwacht dat begin volgend jaar de Europese certificering rond is. Volgens de vertegenwoordiger van het bedrijf kunnen ook kleinere toestellen meehelpen aan de verduurzaming van de luchtvaart: schoner, stiller, maar ook goedkoper.

Elektrisch

Een elektrisch toestel heeft minder onderhoud nodig en elektra is veel goedkoper dan brandstof. Studenten van de TU Delft gaan op het Rotterdamse vliegveld het eerste bemande vliegtuig ter wereld bouwen, dat aangedreven wordt door vloeibaar waterstof.

Het officiële moment bestond uit het openen van de hangardeur. Copyright Remco de Wit

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/