fbpx
CargoEditors choiceNieuwsProfessional

Qatar Airways stopt met korte vlucht Maastricht-Luik

Qatar Airways stopt met de korte vluchten tussen Maastricht en Luik. Dat maakte de Waalse minister van Luchthavens, Jean-Luc Crucke, vrijdag bekend.

Gestopt

De Waalse minister zegt dat Qatar Airways heeft beloofd niet langer zulke korte routes te vliegen. Van de zes vastgelegde vluchten tussen Maastricht en Luik zijn er vier uitgevoerd. De laatste vlucht was op 10 november. Mogelijk komt er een aparte vlucht vanuit Doha naar Maastricht, meldt DeMorgen.be.

Goederen

Eerder deze maand deed een vlucht van negen à tien minuten van Qatar Airways veel stof opwaaien. De maatschappij vliegt al langere tijd op de luchthaven van Luik. Sinds 15 september dit jaar voert de airline ook een aantal chartervluchten uit van Doha naar Maastricht. Volgens de luchthaven worden vanuit Doha e-commerce goederen geleverd voor Worldtech Nederland, een logistieke dienstverlener.

Route

Nadat de vracht in Maastricht is gelost, vliegt de Boeing 777 door naar Luik, hemelsbreed 38 kilometer verderop. Na Luik vliegt de Boeing volgens het routeschema van Qatar Airways verder naar Mexico-Stad. De maatschappij liet aan La Libre weten dat de vracht in Maastricht afgeleverd moet worden en dat het toestel daarna niet direct naar Mexico-Stad kan, omdat de startbaan in Maastricht te kort zou zijn. Maar de klant wilde per se dat de vracht in Maastricht geleverd wordt, en niet in Luik en dat het vanaf daar naar Nederland wordt vervoerd.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button