ColumnGoofNaast het nieuws

Saubere Luft(hansa)! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan gisteren, maakte Lufthansa bekend dat al haar reizigers vanaf nu een duit in het zakje van de duurzame luchtvaart kunnen doen. Voorheen kon dat alleen met een speciale app. 

Bij elke boeking kan een vakje ‘COMPENSAID’ aangevinkt worden, begrijp ik, waarmee een extra bedragje kan worden gestort. Der Kranich koopt daar dan biobrandstof voor. 

Ik kan me de cynische reacties van de zelfbenoemde realisten alweer voorstellen: schamperen en sneren. Geringschattend, laatdunkend en meesmuilend: dit soort initiatieven zijn kenmerkend voor een systeem dat met windmolentjes loopt, op geitenwollen sokken. Dat batterijen subsidieert, wil dat we allemaal 100 gaan rijden, onbespoten knollensoep gaan eten en twaalf euro betalen voor een rookworst. 

Ik zou zeggen: Lufthansa, niks van aantrekken, prachtig initiatief. Net als Corendon trouwens, dat arrangementen met dolfijnen en olifanten uit haar aanbod gaat verwijderen. 

‘Chapeau! Goed bezig!, zegt de 1986-radial-vliegende en 1972-V8-rijdende milieu-activist 

Goof Bakker

[email protected] 

Additional facts 

Marianne Thieme: een vegetariër in een Hummer doet meer voor het milieu dan een vleeseter in een Prius.  

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close