fbpx
Column GoofNaast het nieuwsOpinie

Saubere Luft(hansa)! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan gisteren, maakte Lufthansa bekend dat al haar reizigers vanaf nu een duit in het zakje van de duurzame luchtvaart kunnen doen. Voorheen kon dat alleen met een speciale app. 

Bij elke boeking kan een vakje ‘COMPENSAID’ aangevinkt worden, begrijp ik, waarmee een extra bedragje kan worden gestort. Der Kranich koopt daar dan biobrandstof voor. 

Ik kan me de cynische reacties van de zelfbenoemde realisten alweer voorstellen: schamperen en sneren. Geringschattend, laatdunkend en meesmuilend: dit soort initiatieven zijn kenmerkend voor een systeem dat met windmolentjes loopt, op geitenwollen sokken. Dat batterijen subsidieert, wil dat we allemaal 100 gaan rijden, onbespoten knollensoep gaan eten en twaalf euro betalen voor een rookworst. 

Ik zou zeggen: Lufthansa, niks van aantrekken, prachtig initiatief. Net als Corendon trouwens, dat arrangementen met dolfijnen en olifanten uit haar aanbod gaat verwijderen. 

‘Chapeau! Goed bezig!, zegt de 1986-radial-vliegende en 1972-V8-rijdende milieu-activist 

Goof Bakker

[email protected] 

Additional facts 

Marianne Thieme: een vegetariër in een Hummer doet meer voor het milieu dan een vleeseter in een Prius.  

Goof Bakker

Columnist en mede-eigenaar van Up in the Sky. Goof heeft zijn sporen verdiend als reclametekstschrijver en schrijft nog altijd over luchtvaart. Hij publiceerde onder andere in NRC Handelsblad en de Volkskrant. Zijn columns verschijnen zowel op Up in the Sky als in Piloot & Vliegtuig. Regelmatig kiest Goof het luchtruim, de ene keer in een Cessna O-2A, de andere keer in een Yak-52.

Gerelateerde artikelen

Back to top button