fbpx
Air France-KLMBoekenHistorische LuchtvaartKLMLiefhebberNaast het nieuws

Welcome aboard, het officiële KLM jubileumboek

Het kan bijna niemand zijn ontgaan, KLM bestaat dit jaar precies een eeuw. Dit unieke feit heeft geresulteerd in het verschijnen van een flink aantal boeken en publicaties. Op de verjaardag van KLM verscheen het boek ‘Welcome aboard! – een eeuw KLM’ van auteurs Bram Bouwens en Frido Ogier. Het officiële jubileumboek is een robuust boek met een gewicht van ruim 1,6 kilogram. Het toont in een groot aantal facetten KLM als bedrijf dat door ambitie, pionierschap en ondernemingslust is uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is: een toonaangevende global airline.

Thema’s

Over de geschiedenis van de KLM zijn veel boeken geschreven. Het jubileumboek besteedt vooral aandacht aan de laatste dertig jaar, waarbij gebruik kon worden gemaakt van het uitgebreide KLM-archief. Aan de hand van vijf thema’s krijgt de lezer een goede indruk van het wel en wee van onze flagcarrier. De hoofdstukken bestaan uit een historische beschrijving en een uitvoerig beeldkatern. Aan de orde komen achtereenvolgens KLM en Nederland, concurrentie, technologie, markt en het personeel.

46 Dafjes passen binnen de contouren van een Boeing 747. Copyright KLM. Welcome aboard! WBOOKS

Universiteit

Bram Bouwens is wetenschappelijk onderzoeker bij het onderzoekinstituut voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. Hij heeft publicaties op zijn naam staan over grote Nederlandse ondernemingen als Hoogovens, Heineken en Boskalis. Bouwens is de auteur van de vijf thema’s uit het KLM-boek. Frido Ogier werkt sinds 2006 bij KLM, tegenwoordig in de functie van corporate senior editor. Hij is verantwoordelijk voor de beeldkaternen en de beeldredactie. 

Inkijkje

Het officiële jubileumboek blinkt uit op alle terreinen. De teksten zijn prettig leesbaar en zeer informatief. Ze geven een goed inkijkje in met name de meer recente geschiedenis van KLM, waarover nog niet veel is gepubliceerd. De vele treffende foto’s, illustraties en reclameposters maken van de publicatie ook een fraai koffietafelboek, dat je zo nu en dan eens oppakt om lekker doorheen te bladeren. ‘Welcome aboard!’ is waarschijnlijk het laatste boek dat is verschenen ter gelegenheid van 100 jaar KLM. Het is ook een van de leukste.

Naar aanleiding van: Welcome aboard! – Een eeuw KLM

Auteurs: Bram Bouwens en Frido Ogier

Uitgeverij WBOOKS

280 pagina’s, veel zwart-wit en kleurenfoto’s en illustraties

Cover Welcome aboard! WBOOKS. Foto: Remco de Wit

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button