MilitairNieuwsProfessional

Boeing zet in op KC-46 op Dubai Air Show

Boeing zet tijdens de 2019-editie van de Dubai Air Show in op de KC-46. Op een persconferentie zei Leanne Caret, space & security chief executive bij Boeing Defense, dat er veel internationale interesse is in het type, weet FlightGlobal.

Meetings

In juni zei de vliegtuigbouwer dat de Verenigde Arabische Emiraten geïnteresseerd zijn in drie extra tanktoestellen. Caret wilde verder geen specifieke landen noemen, maar gaf wel toe dat er een aantal meetings gepland stonden omtrent de KC-46.

Interesse

“Ik kan delen dat er significante interesse is in de regio en wereldwijd, en het bevestigt opnieuw dat de community in zijn geheel de grootse potentie ziet van de KC-46A. Daar zijn we erg blij mee. We zullen een aantal overeenkomsten hebben, hier in Dubai, en ons team ontmoet actief verschillende klanten wereldwijd”, aldus Caret.

Competitie

Boeing werd ook gevraagd naar de mogelijkheid dat Lockheed Martin en Airbus gaan samenwerken om de A330 als multi-role tanker aan te bieden ter potentiële vervanging voor de huidige tankers van de Amerikaanse Luchtmacht. “De KC-46A laat op elk aspect zien dat het de juiste tanker is voor de toekomst van de Amerikaanse Luchtmacht”, vertelt Caret. “En we zien ook veel internationale vraag. Ik juich competitie toe, dus dat is goed. Ik ben trots en vol vertrouwen over de KC-46A.”

Problemen

Het KC-46 programma verloopt niet geheel vlekkeloos. In september mocht het toestel van de Amerikaanse Luchtmacht geen vracht en passagiers meer vervoeren na een incident waarbij de vrachtvergrendeling op de vloer van het vliegtuig tijdens een vlucht plots ontgrendeld raakte. In oktober zei Boeing bijna klaar te zijn met het oplossen van één van de problemen van het tankvliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/