fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenInnovatieNieuwsVliegtuigen

Eerste elektrisch racevliegtuig voor Airbus-racewedstrijd onthuld

Het eerste elektrische racevliegtuig voor het Air Race E-tournament is zondag onthuld op de Dubai Air Show. Deze wedstrijd is in het leven geroepen in samenwerking met Airbus en de eerste races moeten in 2020 worden gehouden. Het toestel met de naam White Lightning is ontwikkeld door Condor Aviation.

Snelheid

Jeff Zaltman, CEO van het tournament, onthulde het vliegtuig op de air show. Het toestel kan zo’n 482 kilometer per uur vliegen op een 5 kilometer-circuit, 10 meter boven de grond. Onder de romp van het vliegtuig zijn lithiumbatterijen geïnstalleerd, waarmee vijf minuten kan worden geracet op hoge intensiteit en tien minuten op lage intensiteit.

Teams

Air Race E is de eerste competitie waarbij volledig met elektrische vliegtuigen zal worden gevlogen. Het bedrijf maakt komende week de eerste acht teams bekend. “De raceseries zorgen voor een testomgeving voor innovatie en versnellen de reis naar commercieel elektrisch vliegen”, aldus Zaltman.

l: Jeff Zaltman (CEO Air Race E) r: Sandra Bour-Schaeffer (Head of Airbus Demonstrators) ©Airbus

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button