IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Egyptair wordt eerste onderhoudsleverancier Boeing in Afrika

Boeing heeft Egyptair gekozen als eerste onderhoudsleverancier in Afrika. Dat heeft de vliegtuigbouwer bekend gemaakt op de Dubai Air Show.

Onderhoud

De overeenkomst stelt de MRO (maintenance, repair and operations) van de maatschappij (Egyptair Maintenance & Engineering (EGME)) in staat om klanten van Boeing vliegtuigen, motoren en componentenonderhoudsdiensten en oplossingen te bieden.

Landing gear

EGME krijgt ook ondersteuning voor het uitwisselen van landingsgestellen via het Boeing Landing Gear Exchange Program. Door het programma kunnen klanten snel landingsgestellen repareren en vervangen.

Quick Engine

Verder levert de bouwer onderdelen voor een Quick Engine Change kit. Deze bevat hardware en componenten die worden gebruikt om op efficiënte wijze een reservemotor op te bouwen, waardoor de onderhoudstijd wordt verkort die nodig is om een motor te vervangen en het vliegtuig weer in gebruik te nemen.

Biman Airlines

Boeing heeft nog meer zaken gedaan op de Dubai Air Show. Zo heeft Biman Bangladesh Airlines aangekondigd twee 787 Dreamliners te hebben besteld, met een waarde van 585 miljoen dollar. De bestelling werd in oktober gedaan, toen nog aangegeven als ‘unidentified order’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/