fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Egyptair wordt eerste onderhoudsleverancier Boeing in Afrika

Boeing heeft Egyptair gekozen als eerste onderhoudsleverancier in Afrika. Dat heeft de vliegtuigbouwer bekend gemaakt op de Dubai Air Show.

Onderhoud

De overeenkomst stelt de MRO (maintenance, repair and operations) van de maatschappij (Egyptair Maintenance & Engineering (EGME)) in staat om klanten van Boeing vliegtuigen, motoren en componentenonderhoudsdiensten en oplossingen te bieden.

Landing gear

EGME krijgt ook ondersteuning voor het uitwisselen van landingsgestellen via het Boeing Landing Gear Exchange Program. Door het programma kunnen klanten snel landingsgestellen repareren en vervangen.

Quick Engine

Verder levert de bouwer onderdelen voor een Quick Engine Change kit. Deze bevat hardware en componenten die worden gebruikt om op effici├źnte wijze een reservemotor op te bouwen, waardoor de onderhoudstijd wordt verkort die nodig is om een motor te vervangen en het vliegtuig weer in gebruik te nemen.

Biman Airlines

Boeing heeft nog meer zaken gedaan op de Dubai Air Show. Zo heeft Biman Bangladesh Airlines aangekondigd twee 787 Dreamliners te hebben besteld, met een waarde van 585 miljoen dollar. De bestelling werd in oktober gedaan, toen nog aangegeven als ‘unidentified order’.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button