fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Stakingen South African Airways verlengd

De stakingen bij South African Airways gaan ook nog op zondag 17 en maandag 18 november door, in navolging op de stakingen op vrijdag en zaterdag deze week.

Staking

De South African Airways Cabin Crew Association (SACAA) en National Union of Metalworkers of South Africa (NUMSA) kondigden eerder deze week de staking op vrijdag en zaterdag aan en hebben die nu verlengd. De vakbonden zijn boos over een aangekondigd bezuinigingsplan.

Eisen

Het bod van de maatschappij werd afgewezen door de vakbonden. De vakbonden eisen een salaristoename van 8 procent, maar de maatschappij kan helemaal geen toename bieden. Wel heeft de maatschappij aangeboden het salaris met 5,9 procent te laten stijgen als er geld beschikbaar is uit fondsen. Vanaf zondag wordt er een onafhankelijke bemiddelaar ingeschakeld omdat de twee partijen er niet samen uitkomen.

Tambo

Bijna alle vluchten worden geschrapt. Wel worden alle internationale vluchten van of naar Tambo International Airport uitgevoerd. South African Airways zal samenwerken met Mango Airlines, SA Express en SA Airlink om zoveel mogelijk reizigers alsnog te kunnen vervoeren.

Bezuiniging

De maatschappij draait al jarenlang verlies en hoopt het met een bezuinigingsplan op te lossen. Door het plan zou een zesde van het personeel zijn baan kunnen verliezen, wat neerkomt op 900 mensen. De laatste keer dat er winst geboekt werd was in 2011. Met financiële steun van de regering wist de maatschappij de laatste jaren door te komen. Onlangs schafte SAA een A350 aan. Met het toestel wil de maatschappij een ‘nieuw begin‘.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button