fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Colombia | Video

Met acht werelderfgoed gebieden en ’s werelds grootste biodiversiteit, is Colombia een land vol met verrassingen. Zo kan je in het noorden van Colombia genieten van de Caribische stranden of diep in de jungle opzoek gaan naar de geïsoleerde “Lost City”. Andere opties voor de avonturiers zijn het Andesgebergte, waar je bergtoppen van 4000 meter vindt, of de Amazone regenwouden in het zuidoosten van het land. Ook voor de cultuurliefhebbers heeft Colombia een scala aan mogelijkheden, steden die de cultuur goed vertegenwoordigen zijn onder andere de eeuwenoude steden Bogota en Cartagena. 

Colombia in een notendop

Colombia ligt in het noorden van Zuid-Amerika en is in 11 uur vanuit Amsterdam te bereiken. Doordat Colombia op de evenaar ligt is de gemiddelde temperatuur 24 graden, maar door hoogteverschillen kan de temperatuur flink variëren. Zo vindt men boven de 4500 meter, in het Andesgebergte, alleen eeuwige sneeuw. 

Hoewel Colombia een turbulent verleden kent, is het tegenwoordig een bruisend land, waar je weer zorgeloos kunt genieten. Ook geldt dit voor Bogotá. Toch komen veel toeristen niet verder dan de luchthaven van Bogotá. Maar diegene die wel in de hoofdstad verblijven zullen ontdekken dat Bogotá het bezoeken waard is. Zo kan je veel street art kunstwerken verwachten, die als onderdeel van de cultuur worden gezien. Daarnaast kan je vanuit de stad direct met de kabelbaan naar de top van de Monserrate berg, waar je een fraai panorama uitzicht hebt over de miljoenenstad.

Eje Cafetero

Voor de koffieliefhebbers mag een bezoek aan Eje Cafetero niet ontbreken. Eje Cafetero is namelijk de Koffiezone van Colombia en staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met name het dorpje Salento is erg populair onder de toeristen, in dit dorp kan je namelijk deelnemen aan een rondleiding, waarbij je kennis maakt met het productieproces van koffie. Bovendien vind je het nationale park “Los Nevados” op een steenworp afstand van Salento. In dit park vind je verbluffende uitzichten door de merkwaardige waspalmbomen die wel 45 meter hoog kunnen worden. 

Cartagena

Een van de mooiste steden van Zuid-Amerika is de sprookjesachtige stad Cartagena, die aan de noordelijke kust van Colombia ligt. Cartagena bestaat uit twee delen, het moderne deel en het historische binnen centrum. Het binnencentrum is een doolhof met kleurrijke straten en pleinen waar je de vrolijke Caribische cultuur op zijn best kan ervaren. Daarnaast kan je kennis maken met de boeiende historie van de koloniale stad. Prominente bezienswaardigheden zijn onder andere de San Pedro kathedraal of het Castillo San Felipe de Barajas fort, dat al sinds de 16e eeuw standhoudt (foto). Naast cultuur snuiven kan je natuurlijk ook relaxen op een van de vele stranden van Cartagena, zoals Playa Blanca of het wat rustigere Isla Grande strand. 

Tayrona National Park

Tayrona is een hemel op aarde en is ongetwijfeld het meest populaire park in Colombia. In het park vind je gouden zandstranden, dichtbegroeide bossen en natuurlijk de kenmerkende reuzenkeien en palmbomen (foto). Tijdens een bezoek aan het park is het aan te raden om meerdere dagen door te brengen op een van de campings. Zo kan je de volgende dag, in alle vroegte, rustig wandelen en lokale diersoorten bezichtigen, zoals groepjes Titi-apen en de groene leguanen. 

The Lost City: Ciudad Perdida

Ciudad Perdida, beter bekend als “The Lost City”, is rond 650 n.C. gesticht door de inheemse Tayrona Indianen. Hiermee is de verloren stad, Ciudad Perdida, ouder dan het bekendere en meer toeristische Machu Picchu. De verloren stad heeft haar naam te danken aan het feit dat de stad vergeten werd na de oorlog met de Spanjaarden, pas in de jaren 80 werd het herontdekt door schatzoekers. 

De tocht naar de verloren stad is geen eenvoudige klus, omdat de stad zich schuilhoudt in de dichtbegroeide jungle. Tijdens een vierdaagse tour naar Ciudad Perdida leg je 44 kilometer af, waarbij je de dichtbegroeide jungles van Colombia trotseert. Om de zware hike te verzachten, vind je onderweg een van de mooiste uitzichten van Colombia. 

El Cocuy

Van de 59 nationale parken in Colombia is het natuurpark El Cocuy in het Andesgebergte het meest bijzonder. In het park kan je namelijk prachtige wandelingen maken langs diepe valleien, bergmeren en gletsjers die je niet snel zult vergeten. Ook de fauna is goed vertegenwoordigd, zo vind je in het park apen, poema’s en de zeldzame Andescondor, die een spanwijdte van 3,2 meter kan hebben. 

Vallecojines in El Cocuy ©Wikicommons Chronus

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button