fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

14.000 passagiers minder voor Air New Zealand door inspectie motoren 787

Air New Zealand verwacht de komende maanden 14.000 passagiers minder te kunnen vervoeren doordat een aantal vluchten geschrapt moet worden. Er zijn onvoldoende vliegtuigen beschikbaar om de vluchten uit te voeren, meldt de airline.

Dreamliners

De vluchten die geschrapt worden, zouden uitgevoerd worden met een Boeing 787. Doordat de motoren van de Dreamliners geïnspecteerd moeten worden, kunnen de vluchten niet doorgaan. Air New Zealand verwacht minimaal 14.000 passagiers niet te kunnen vervoeren.

Inspecties

De motoren moeten geïnspecteerd worden bij motorbouwer Rolls-Royce. In de Trent 1000 TEN motoren werden eerder problemen gevonden met de turbinebladen. Daardoor moeten alle motoren van het type geïnspecteerd worden.

Reservemotoren

Air New Zealand heeft vijf Dreamliners die aangedreven worden door de bewuste motoren en heeft vier reservemotoren. Die zijn echter niet beschikbaar, stelt senior fleetmanager Dave Wilson. “De motoren zijn al bij Rolls-Royce. Ze worden daar onderhouden of wachten op onderhoud”, zegt Wilson. De motorbouwer zelf heeft onvoldoende reservemotoren om uit te lenen aan alle airlines die met de Trent 1000 TEN motor vliegen.

Minder vluchten

Daardoor is Air New Zealand genoodzaakt om vluchten te schrappen. In december en januari gaan tientallen vluchten niet door. Met name de route tussen Sydney en Auckland wordt zwaar getroffen. De carrier vliegt normaal gesproken meerdere keren per dag op deze route en schrapt één van de dagelijkse vluchten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button