fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessional

Air Arabia bestelt 120 A320neo’s bij Airbus

De Arabische airline Air Arabia heeft bij Airbus een order geplaatst voor 120 toestellen uit de A320neo-lijn. Volgens Airbus bestaat de order uit A320neo’s, A321neo’s en A321XLR’s.

Grote order

Voorafgaand aan de Dubai Airshow meldden diverse media al dat de maatschappij uit Sharjah dicht bij een grote order was. Airbus zou de beste papieren hebben, omdat de maatschappij al een volledige Airbus-vloot heeft. Op dit moment vliegen er 54 toestellen bij de airline.

Order

Air Arabia bestelt nu bij Airbus in totaal 120 narrowbody’s. De order bestaat uit 73 A320neo’s, 27 exemplaren van de A321neo en 21 A321XLR’s. Alle toestellen zullen ingericht worden met één klasse aan boord.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Air Arabia uit te breiden. Dit is een grote aanbeveling voor de A320neo-lijn. De airline kan hiermee nieuwe markten aanboren”, stelt Airbus’ chief commercial officer Christian Scherer.

Low-cost dochter

Of alle toestellen ook bestemd zijn voor Air Arabia zelf, is niet duidelijk. Vorige maand richtte de maatschappij samen met Etihad een nieuwe low-cost carrier op: Air Arabia Abu Dhabi. Deze airline moet een aanvulling worden op het product dat Etihad aanbiedt.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button