AirlinesBoeingDuurzaamheidOverig nieuwsProfessional

Boeing gebruikt nieuwe 787 van Etihad voor milieutests

Vliegtuigbouwer Boeing gaat vanaf komend jaar een 787 van Etihad Airways inzetten als vliegend laboratorium. De Dreamliner wordt onder andere gebruikt voor het testen van duurzame initiatieven.

Reguliere lijndiensten

Boeing en Etihad kondigden de samenwerking aan tijdens de Dubai Airshow. De 787 moet volgend jaar voor Etihad gaan vliegen en wordt vooral ingezet op reguliere lijnvluchten. Af en toe moet het toestel, door Boeing ‘Greenliner’ gedoopt, gebruikt worden voor testen.

Duurzame innovaties

Aan boord van de 787 moeten procedures en initiatieven getest worden die ervoor zorgen dat de uitstoot van CO2 en het kerosineverbruik afneemt. “Innovaties, productiviteit en duurzaamheid zijn kernwaarden en doelen voor Etihad en Abu Dhabi,” stelt Tony Douglas, CEO van Etihad Aviation Group,”De 787 maakt dat alle drie mogelijk.”

Andere terreinen

Naast het duurzame partnership gaan Etihad en Boeing ook een strategische samenwerking aan. Op welke terreinen de bedrijven verder samen kunnen werken, wordt volgens Boeing nog onderzocht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/