fbpx
AirlinesBoeingDuurzaamheidNaast het nieuwsProfessional

Boeing gebruikt nieuwe 787 van Etihad voor milieutests

Vliegtuigbouwer Boeing gaat vanaf komend jaar een 787 van Etihad Airways inzetten als vliegend laboratorium. De Dreamliner wordt onder andere gebruikt voor het testen van duurzame initiatieven.

Reguliere lijndiensten

Boeing en Etihad kondigden de samenwerking aan tijdens de Dubai Airshow. De 787 moet volgend jaar voor Etihad gaan vliegen en wordt vooral ingezet op reguliere lijnvluchten. Af en toe moet het toestel, door Boeing ‘Greenliner’ gedoopt, gebruikt worden voor testen.

Duurzame innovaties

Aan boord van de 787 moeten procedures en initiatieven getest worden die ervoor zorgen dat de uitstoot van CO2 en het kerosineverbruik afneemt. “Innovaties, productiviteit en duurzaamheid zijn kernwaarden en doelen voor Etihad en Abu Dhabi,” stelt Tony Douglas, CEO van Etihad Aviation Group,”De 787 maakt dat alle drie mogelijk.”

Andere terreinen

Naast het duurzame partnership gaan Etihad en Boeing ook een strategische samenwerking aan. Op welke terreinen de bedrijven verder samen kunnen werken, wordt volgens Boeing nog onderzocht.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button