AirlinesBoeingCargoNieuwsProfessional

Boeing werkt aan verbeterde vrachtversie van 767

Vliegtuigbouwer Boeing onderzoekt of de vrachtversie van de Boeing 767 verbeterd kan worden. Dit bevestigt Randy Tinseth, vice-president commercial marketing, tegen FlightGlobal.

Veertig jaar vliegen

Boeing wil dat de vrachtversie van de 767 de komende decennia nog blijft vliegen. De laatste toestellen die de productielijn verlaten, moeten volgens Tinseth veertig jaar blijven vliegen.

Om dat mogelijk te maken, denkt de vliegtuigbouwer na over verbeteringen. FlightGlobal meldde eerder dat er onder andere gedacht wordt aan nieuwe motoren.

“We hebben bepaalde vereisten die halverwege het komende decennium voor efficiëntie kunnen zorgen. We bekijken nu hoe we dat kunnen regelen”, stelt Tinseth. Welke vereisten Tinseth bedoeld, is onduidelijk.

Motoren

De 767-300F wordt nu geleverd met motoren van CFM, maar volgens FlightGlobal onderzoekt Boeing ook of de GEnx-motoren van General Electric gebruikt kunnen worden.

Orders

Boeing had eind oktober 102 exemplaren van de 767 in het orderboek staan. De vliegtuigbouwer levert per maand 2,5 toestel af. Op dat tempo blijft de productielijn nog tot het eerste kwartaal van 2023 draaien. Er zijn wel plannen om de productie op te schroeven naar 3 per maand.

KC-46

Naast de vrachtversie van de 767 wordt ook de militaire KC-46 gebouwd op de productielijn. Van dit toestel moeten de komende jaren nog veel exemplaren geleverd worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close