fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

Emirates laat A330neo vallen en bestelt extra A350-900’s

Emirates bestelt bij Airbus extra exemplaren van de A350-900. De toestellen komen in plaats van een geplande order voor veertig A330neo’s. Dat maakten Airbus en Emirates maandag bekend bij de Dubai Airshow.

A350’s

De maatschappij uit Dubai bestelde half februari al dertig A350′s, nadat Airbus de stekker uit het A380-programma trok. Bij die order zaten ook veertig A330neo’s.

De ondertekening van de deal volgt na een “grondige analyse” van verschillende vliegtuigen, stelt Emirates-voorzitter Ahmed bin Saeed Al Maktoum. “De A350 geeft ons operationele flexibiliteit, qua capaciteit, inzet en bereik”, zegt hij.

Tevreden

Airbus-ceo Guillaume Faury is tevreden met de order. “We zijn vereerd met de blijk van vertrouwen die Emirates hiermee afgeeft. Ons partnership wordt naar een volgend niveau gebracht”, stelt hij.

A330neo

De extra A350’s komen in plaats van veertig A330neo’s. Die werden in februari aangekondigd, maar de handtekeningen voor de toestellen moesten nog gezet worden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button