AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe civiele versie Hercules ontvangt certificaat

Lockheed Martin heeft het typecertificaat voor de LM-100J binnen. Dat meldt de vliegtuigbouwer maandag. Het toestel is een doorontwikkelde civiele versie van de C-130J Hercules.

Typecertificaat

Volgens FlightGlobal ontving de vliegtuigbouwer afgelopen vrijdag het typecertificaat van de FAA. De LM-100J maakte in 2017 de eerste vlucht. De Amerikaanse airline Pallas Aviation wordt de eerste gebruiker van het nieuwe toestel.

Verbeterde versie

De LM-100J is een nieuwe versie van de LM-100, een civiele versie van de C-130J Hercules. Van de LM-100 zijn iets meer dan honderd exemplaren gebouwd. Het vliegtuig wordt vooral ingezet door maatschappijen in Afrika en Azië. Volgens FlightGlobal vliegen er nog ongeveer 35 exemplaren van de LM-100, die tussen 1964 en 1992 geproduceerd werd.

3.300 kilometer

Het nieuwe toestel kan negentien ton vracht vervoeren over een afstand van 3300 kilometer. De kruissnelheid is 600 kilometer per uur. De militaire tegenhanger, de C-130, kan 20 ton vracht meenemen en kan maximaal 3800 kilometer overbruggen

https://twitter.com/LockheedMartin/status/1196307615615258626

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close